Objednejte si ingredience s 10% slevou:
Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Život olympionika však není jen o tréninku a soutěžení. Vyvážená strava je také zásadní pro dosažení vrcholného výkonu, a to nejen pro zvýšení fyzické výkonnosti, ale také pro zajištění celkového zdraví a pohody. Profesionální sportovci dodržují přísně plánovaný jídelníček, který obsahuje kvalitní bílkoviny, komplexní sacharidy, zdravé tuky a dostatek vitaminů a minerálů. I v těch nejpřísnějších režimech však zůstává prostor pro drobné požitky, které sportovcům poskytují morální podporu a energii navíc.
Mezi tyto sladké svačinky patří čokoládové muffiny, které jsou dokonalou kombinací chutného a výživného. Tyto muffiny, známé svou bohatou chutí a snadnou přípravou, se staly skutečným hitem mezi sportovci a fanoušky, kteří chtějí něco sladkého a zároveň výživného. Čokoláda, která je hlavní složkou těchto muffinů, poskytuje nejen příjemnou chuť, ale také mnoho prospěšných látek, jako je zlepšení nálady, zvýšení energie a dokonce má pozitivní vliv na kognitivní funkce.
Když si představíme olympijské hry, často si je představujeme jako svátek síly, vytrvalosti a dovedností. Za těmito neuvěřitelnými úspěchy se však skrývají i drobné okamžiky odpočinku a radosti, které jsou stejně důležité. Zde je recept na nejlepší čokoládové muffiny, které jsou v současné době mezi sportovci v Paříži mimořádně oblíbené. Tyto muffiny jsou jednoduché na přípravu, chutné a můžete si je připravit doma a ochutnat trochu olympijského ducha.
Recept na čokoládové muffiny
Ingredience: 1:
Na přípravu čokoládových muffinů potřebujete: 1:Na čokoládovou ganache:
Pokyny:
1. Ve velké míse smíchejte mouku, hnědý cukr, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely.
2. V jiné míse vyšlehejte podmáslí (235 ml mléka + 1 lžíce octa), vejce, olej a vanilkovou pastu BAM. Míchejte, dokud směs nebude hladká.
3. Postupně přidávejte mokrou směs do suché a jemně míchejte, dokud se ingredience nespojí. Poté přidejte rozpuštěnou hořkou čokoládu a jemně míchejte, dokud se zcela nespojí.
4. Připravenou směs vložte do chladničky alespoň na 20 minut, aby mírně zhoustla.
5. Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech na muffiny vyložený papírovými košíčky.
Těsto rovnoměrně rozdělte do formiček na muffiny a naplňte je přibližně do 3/4. Každý muffin posypte několika kousky hořké čokolády.
Pečte 8 minut při vysoké teplotě, poté snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 10 minut, nebo dokud ze špejle zapíchnuté do středu muffinu nevypadne několik vlhkých drobků.
6. Muffiny nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
Příprava čokoládové ganache:
1. V malém kastrůlku zahřívejte sladkou smetanu na mírném ohni, dokud nezačne mírně vřít. Dbejte na to, aby se nevařila.
2. Hořkou čokoládu nasekejte najemno a vložte do žáruvzdorné misky. Čokoládu zalijeme horkou smetanou a necháme 2-3 minuty stát, aby se čokoláda rozpustila.
3. Směs jemně míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a ganache nebude hladká. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, dokud nezhoustne, ale zůstane tekutá.
Plnění muffinů ganache:
1. Po úplném vychladnutí muffinů udělejte do středu každého muffinu malým nožem nebo paličkou otvor.
2. Naplňte zdobicí sáček ganache a vložte ho do středu každého muffinu. Před podáváním nechte ganache ztuhnout.
Tyto čokoládové muffiny udělají radost vám i vašim blízkým. Ať už jste vášnivý sportovec, který hledá sladkou odměnu po tréninku, nebo jen milovník pamlsků, tyto muffiny jsou dokonalým doplňkem naší sbírky receptů. Připravte si je doma a ochutnejte kousek olympijských her, ať jste kdekoli.
Nezapomínejme, že jídlo, které jíme, ovlivňuje naši pohodu a energii. Proto je důležité si čas od času dopřát sladké občerstvení, které nám přináší radost a uspokojení. Dovolte těmto čokoládovým muffinům, aby vám poskytly sladké chvilky a dodatečnou energii, kterou potřebujete, abyste mohli čelit výzvám každodenního života. Užijte si přípravu a vychutnejte si tyto lahodné dobroty ještě více.