Složení:
- 400 ml kokosového mléka
- 100 ml smetany na vaření
- 80 g přírodního stolního sladidla BAM
- 1 balíček želatiny v prášku (8 g)
- 1 lžička vanilkové pasty BAM
- Špetka soli
- BAM kokosová poleva s vaflemi
Pro všechny milovníky kokosových dezertů jsme připravili recept na kokosovou panna cottu s kokosovou polevou BAM a vaflemi.
Tento jednoduchý, ale elegantní dezert kombinuje bohatou chuť kokosu s nepřekonatelnou krémovou konzistencí. Základní ingredience, kokosové mléko a smetana na vaření, společně vytvářejí dokonalou rovnováhu. Sladkost je jemně zvýrazněna přírodním stolním sladidlem BAM, které přináší jemnou sladkost bez přidaných kalorií a nechává vyniknout přirozené chuti kokosu a vanilky.
Vanilková pasta BAM dodává intenzivní vanilkovou chuť, která se krásně snoubí s kokosovou příchutí, zatímco špetka soli pomáhá zvýraznit sladkost a chuť a vytváří harmonickou rovnováhu. Jakmile panna cotta ztuhne, přelije se kokosovou polevou BAM Coconut Waffle Topping. Tato poleva nejenže dodává další vrstvu kokosové chuti, ale také zvýrazňuje křupavé kousky oplatek, které dodávají dezertu zajímavou strukturu a příjemný kontrast ke krémovému dezertu.
Kokosová panna cotta je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí jednoduchý dezert s bohatou chutí, který lze připravit předem. Ideální je dát ji do lednice, aby se zcela zchladila a ztuhla, a všechny chutě se tak mohly krásně propojit a rozvinout. Až bude hotový, posypte ho kokosovou polevou z vaflí BAM, která bude dokonalou tečkou na závěr.
Tento dezert je ideální pro zvláštní příležitosti nebo jednoduše jako příjemné zakončení jídla. Vychutnejme si krémový a lahodný zážitek, který nás vezme na tropický výlet chutí.
V malé misce smíchejte želatinu s 50 ml kokosového mléka a nechte želatinu nabobtnat - asi 5 minut.
Mezitím ve středně velkém hrnci zahřejte zbývající kokosové mléko, smetanu a sladidlo. Směs míchejte na středně mírném ohni, dokud se sladidlo zcela nerozpustí a směs se nezačne zahřívat téměř k varu.
Když je směs zahřátá, opatrně do ní přidejte nabobtnalou želatinu. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí a nevmísí do kokosové směsi.
Přidejte vanilkovou pastu BAM a špetku soli. Vanilka dodá příjemnou vůni a sůl zvýrazní sladkost a chuť kokosu.
Opatrně nalijte kokosovou směs do připravených košíčků. Vložte košíčky do lednice a nechte panna cottu ztuhnout. Tento proces trvá nejméně 4 hodiny, ale nejlépe je nechat panna cottu v lednici přes noc, aby se úplně zchladila a ztuhla.
Připravenou kokosovou panna cottu ozdobte kokosovou polevou BAM. Vychutnejte si!