BAM Čokoláda

Příslušenství na pečení

Dárky

FIT Produkty

Produkty v akci

Pomazánky a polevy

Pro milovníky kakaa

Návrhy na vyhledávání

Mini čokoládové dorty plněné pařížským krémem a višněmi

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Doba přípravy: 2 h
  • Obtížnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Počet složek: 13
mini cokoládové dorty plněné pařízským krémem a visněmi

Jednoduše fantastický recept na vynikající čokoládové minidortíky!

Obtížnost (1 - 5): 3, střední

Počet osob: 8

Doba přípravy: 120 minut + 1 hodina chlazení pro piškotový dort

Recept podle: Kristina Urana

BAMCokolada.cz - Nejsladší internetový obchod s kvalitními výrobky na pečení. Výrobky BAM jsou určeny všem, kteří rádi tvoří z kvalitních surovin a s vytříbenými chutěmi, a to i ve své domácí kuchyni.

Složení:

  • 250 ml sladké smetany

Návod k použití:

1
Ušlehejte bílky, přidejte žloutky, cukr, mléko a olej. Poté ručně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao. Pečeme při 180 stupních, dokud není těsto pěkně propečené:) Zkontrolujte párátkem. Piškot necháme vychladnout. Já jsem své upekla den před přípravou koláčů.
2
Na pařížský krém nalámejte čokoládu na malé kousky. Sladkou smetanu přiveďte k varu a za stálého míchání kousků čokolády vařte na mírném ohni. Když je směs krémová, stáhněte ji z ohně a nechte vychladnout. Vychlazenou směs opět vyšlehejte ručním mixérem jako sladkou smetanu, protože tak bude extra napěněná. Krém jsem připravila předchozí den.
3
Z těsta vykrajujte kolečka. Použila jsem kolečka na tvarování rýže. jsou ostrá a pěkně proříznou piškot. Kolečka rozkrojte na polovinu nebo na tři části, podle tloušťky piškotu. Mezi vrstvy rozetřete pařížský krém a položte na ně pár višní. Když máte hotové náplně, připravte ganache.
4
Smetanu zahřejte téměř k varu a nalijte na malé kostičky čokolády. Nechte 2 minuty odstát a poté míchejte lžící, dokud se vše nerozpustí. Nemíchejte příliš hrubě, protože nechcete zachytit vzduchové bubliny.
5
Na vyložení dortu jsem použila mřížku do trouby a větší nádobu, do které ganache odtekla. Na mísu položíme síťku a na ni koláče. Každý z nich potřete ganache. Necháme okapat a trochu vychladnout. Přendejte je na tác a poté do lednice.
6
Na zdobení jsem rozpustila mléčnou a bílou čokoládu. Čokoládu jsem nalila do průhledných sáčků a vystřihla malý otvor. Na pečicí papír jsem nakreslila "stuhu" z čokolády, nejprve mléčnou a pak bílou čokoládou. Když čokoláda trochu vychladla, vystřihla jsem kolečka a dala do lednice.
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat

Už jste objevili náš kanál BAM na You Tube?

Váš průvodce dokonalým čokoládovým zážitkem.

Objevte exkluzivní recepty a rady odborníků v našem bezplatném elektronickém časopise o čokoládě.
Váš průvodce dokonalým čokoládovým zážitkem.
Zprávy
Recepty
Zprávy
Zprávy
Recepty
Zprávy