BAM Čokoláda

Příslušenství na pečení

Dárky

FIT Produkty

Produkty v akci

Pomazánky a polevy

Pro milovníky kakaa

Návrhy na vyhledávání

Výzva MasterChefa - Dezert z červených karafiátů

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Doba přípravy: 1 h 30 min
  • Obtížnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Počet složek: 17
výzva masterchefa - dezert z cervených karafiátů

MasterChefa navštívila cukrářka Urška Pikec, která připravila soutěž bez receptů. Soutěžící museli vytvořit dezert pouze na základě popisu, aniž by ho předem viděli.


"Červený karafiát" obsahoval řadu složitých prvků, například jemnou pistáciovou příchuť, růžový elixír a pěnu z bílé čokolády a liči. Překvapením v srdci dezertu bylo tajemné ledové srdce se sladkokyselou harmonií malin a liči. Úkol byl náročný a soutěžící se museli spolehnout na své kulinářské dovednosti, fantazii a preciznost při provedení. Ten, kdo se nejvíce přiblížil originálu, získal odznak imunity.


Jako pomůcku při přípravě dezertu vám přinášíme recept na dezert ve stylu MasterChefa, obohacený o chutě našich výrobků BAM. S našimi tipy a triky a kvalitními surovinami si jsme jisti, že se vám podaří vytvořit úžasně kouzelný červený dezert v pohodlí vaší domácí kuchyně.


Postupujte podle našich kroků a zažijte kouzlo cukrářského umění přímo u vás doma. Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a nadchne vaše hosty.


Hodně štěstí při tvorbě a vychutnejte si každé sousto!

BAMCokolada.cz - Nejsladší internetový obchod s kvalitními výrobky na pečení. Výrobky BAM jsou určeny všem, kteří rádi tvoří z kvalitních surovin a s vytříbenými chutěmi, a to i ve své domácí kuchyni.

Složení:

  • 1 vaječný bílek
  • 1 polévková lžíce tekuté glukózy
  • 350 g moučkového cukru
  • Červený sametový sprej
  • Zlaté třpytky

Návod k použití:

1
Bílky ušlehejte do tuha, zatímco žloutky šlehejte s cukrem. Poté přidejte mleté pistácie a mouku a opatrně vmíchejte sníh z bílků. Pro extra chuť a bohatost použijte pistáciovou pomazánku BAM, která dodá pistáciové chuti hloubku a bohatost.
2
Směs rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut, nebo dokud piškot nezíská pěknou zlatohnědou barvu. Po upečení nechte vychladnout a teprve poté pokračujte v přípravě moučníku.
1
V malém hrnci zahřívejte maliny s cukrem, dokud se maliny nerozpustí a cukr se zcela nerozpustí. Pro osvěžení a sladkokyselou harmonii uprostřed dezertu použijte malinový džem bez přidaného cukru. Tento džem dodá svěžest a intenzivní malinovou chuť, která se bude skvěle hodit k ostatním chutím vašeho dezertu. Ledové srdce z malinového džemu bude příjemným překvapením při každém soustu, díky čemuž bude váš dezert ještě lákavější a chutnější. Směs propasírujte přes síto, aby vznikla hladká omáčka.
2
Nalijte omáčku do formy a vložte ji do mrazáku, aby omáčka zcela ztuhla.
1
Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
2
Šlehačku vyšlehejte do tuha a nadýchaně.
3
Po vychladnutí čokolády přidejte nakrájené kousky liči a opatrně vmíchejte šlehačku.
4
Připravenou bílou čokoládovou pěnu nalijte do formy a do středu přidejte ledové srdce.Při výrobě bílé čokoládové pěny je třeba dbát na kvalitu surovin a přesnost temperování čokolády, protože to má zásadní vliv na výslednou konzistenci a chuť pěny. Bílá čokoládová pěna dodá dezertu jemnou sladkost a krémovou strukturu, která se rozplyne v ústech, a navíc vám poskytne nezapomenutelný gurmánský chuťový zážitek.
1
Když jsou všechny prvky hotové, na piškot se nanese pěna z bílé čokolády a liči, která obsahuje také čokoládové srdce. V ideálním případě by se měl dezert uložit na několik hodin nebo přes noc do lednice, aby se dobře zchladil a ztuhl.
1
Když je moučník dobře vychlazený, přelijte ho krásnou červenou čokoládovou polevou, kterou jste rozpustili ve vodní lázni.Sladkokyselá chuť jahodové čokolády zvýrazní už tak lahodný dezert a zářivá barva čokolády se postará o atraktivní vizuální dojem. Jahodová čokoládová poleva dodá dezertu krásný lesk, který jistě přitáhne pohledy a vzbudí chuť k jídlu.
1
Zahřejte lžíci glukózy, dokud se nezahřeje. Přidejte ji k bílkům a dobře promíchejte, aby se glukóza a bílky spojily.
2
Přidejte většinu moučkového cukru a míchejte, dokud nevznikne těsto. Zbytek moučkového cukru nasypte na pracovní plochu. Přeneste těsto na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud nebude měkké, pružné a hladké.Vytvarujte z něj květ hřebíčku a položte ho na moučník.
1
Dezert nastříkejte červeným sametovým sprejem a posypte zlatými třpytkami.

Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Objednejte si ingredience s 10% slevou:

Sleva na produkty na předpis - 10%:
-86,65 CZK
Celková cena:
866,49 CZK779,84 CZK
-10%
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat

Už jste objevili náš kanál BAM na You Tube?

Zprávy
Recepty
Zprávy
Zprávy
Recepty
Zprávy