1
Předehřejte troubu na 200 °C. Vejce a cukr šlehejte 10 minut při vysokých otáčkách. Mouku, kakaový prášek a prášek do pečiva prosejeme na vaječnou směs a stěrkou jemně vmícháme. Směs rovnoměrně rozetřete na plech o rozměrech 38 x 30 cm (vnitřní rozměry domácího plechu) vyložený pečicím papírem. Dvakrát poklepejte plechem o pult, abyste se zbavili velkých vzduchových bublin, a pečte 7 minut.
2
Na pracovní plochu rozprostřete čistou kuchyňskou utěrku. Upečenou houbu ihned položte horní stranou dolů na utěrku a srolujte ji podélně i s utěrkou a papírem. Nechte ji vychladnout alespoň do vlažné teploty.
3
Mléčnou čokoládu rozpustíme nad párou, sladkou smetanu vyšleháme. Vyšlehejte sýr mascarpone do hladka a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily, a stěrkou vmíchejte šlehačku.
4
Rozbalte těsto a odlepte pečicí papír (na kterém se piškoty pekly). Piškot zcela potřete malinovou marmeládou; na marmeládu naneste lžící čokoládový krém a rovnoměrně jej rozetřete paletovým nožem, přičemž nechte 5 cm nepotřený okraj (jinak krém na konci při srolování vyteče). Do krému na okraji těsta v místě, kde se má roláda srolovat, vtlačte čerstvé maliny a těsto pevně srolujte do rolády pomocí pečicího papíru pod ním. Zabalte roládu do fólie a dejte ji do lednice vychladit a ztuhnout.
5
Vychladlou roládu položte na mřížku a přelijte ji polevou: smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu. Počkejte jednu minutu a pak ji vyšlehejte do hladka. Přidejte olej a nasekané lyofilizované maliny a znovu promíchejte. Pomalu přelijte polevu po celé délce rolády a nechte ji stékat po stranách. Vraťte roládu do lednice, aby poleva ztuhla.