BAM Čokoláda

Příslušenství na pečení

Dárky

FIT Produkty

Produkty v akci

Pomazánky a polevy

Pro milovníky kakaa

Návrhy na vyhledávání

Čokoládová roláda s malinami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Doba přípravy: 50 min
  • Obtížnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Počet složek: 15
cokoládová roláda s malinami

Milujeme rolády, protože s nimi můžeme donekonečna experimentovat! S trochou cviku je válení těsta malou svačinkou a můžete ho plnit čímkoli. V roládě se ukrývá jemný krém z mléčné čokolády a o svěžest se stará malinový džem a čerstvé maliny. Poleva z mléčné čokolády s lyofilizovanými malinami dodá roládě konečnou podobu, ale nejlepší je ochutnat na vlastní kůži.

Recept na roládu Snickers najdete zde. Suroviny v receptu vystačí na 12 kusů.

BAMCokolada.cz - Nejsladší internetový obchod s kvalitními výrobky na pečení. Výrobky BAM jsou určeny všem, kteří rádi tvoří z kvalitních surovin a s vytříbenými chutěmi, a to i ve své domácí kuchyni.

Složení:

  • 100 g mléčné čokolády BAM
  • 150 g sýra mascarpone
  • 100 g sladké smetany ke šlehání
  • 15 čerstvých malin
  • 4 polévkové lžíce kvalitního malinového džemu (nejméně 50 % obsahu ovoce)

Návod k použití:

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Vejce a cukr šlehejte 10 minut při vysokých otáčkách. Mouku, kakaový prášek a prášek do pečiva prosejeme na vaječnou směs a stěrkou jemně vmícháme. Směs rovnoměrně rozetřete na plech o rozměrech 38 x 30 cm (vnitřní rozměry domácího plechu) vyložený pečicím papírem. Dvakrát poklepejte plechem o pult, abyste se zbavili velkých vzduchových bublin, a pečte 7 minut.
2
Na pracovní plochu rozprostřete čistou kuchyňskou utěrku. Upečenou houbu ihned položte horní stranou dolů na utěrku a srolujte ji podélně i s utěrkou a papírem. Nechte ji vychladnout alespoň do vlažné teploty.
3
Mléčnou čokoládu rozpustíme nad párou, sladkou smetanu vyšleháme. Vyšlehejte sýr mascarpone do hladka a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily, a stěrkou vmíchejte šlehačku.
4
Rozbalte těsto a odlepte pečicí papír (na kterém se piškoty pekly). Piškot zcela potřete malinovou marmeládou; na marmeládu naneste lžící čokoládový krém a rovnoměrně jej rozetřete paletovým nožem, přičemž nechte 5 cm nepotřený okraj (jinak krém na konci při srolování vyteče). Do krému na okraji těsta v místě, kde se má roláda srolovat, vtlačte čerstvé maliny a těsto pevně srolujte do rolády pomocí pečicího papíru pod ním. Zabalte roládu do fólie a dejte ji do lednice vychladit a ztuhnout.
5
Vychladlou roládu položte na mřížku a přelijte ji polevou: smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu. Počkejte jednu minutu a pak ji vyšlehejte do hladka. Přidejte olej a nasekané lyofilizované maliny a znovu promíchejte. Pomalu přelijte polevu po celé délce rolády a nechte ji stékat po stranách. Vraťte roládu do lednice, aby poleva ztuhla.

Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Objednejte si ingredience s 10% slevou:

Sleva na produkty na předpis - 10%:
-121,37 CZK
Celková cena:
1.213,70 CZK1.092,33 CZK
-10%
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat

Už jste objevili náš kanál BAM na You Tube?

Váš průvodce dokonalým čokoládovým zážitkem.

Objevte exkluzivní recepty a rady odborníků v našem bezplatném elektronickém časopise o čokoládě.
Váš průvodce dokonalým čokoládovým zážitkem.
Zprávy
Recepty
Zprávy
Zprávy
Recepty
Zprávy