BAM Čokoláda

Příslušenství na pečení

Dárky

FIT Produkty

Produkty v akci

Pomazánky a polevy

Pro milovníky kakaa

Návrhy na vyhledávání

Jablečný závin z listového těsta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Doba přípravy: 1 h
  • Obtížnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Počet složek: 10
jablecný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta je obměnou tradičního jablečného závinu, při jehož přípravě se používá jiný druh těsta. Listové těsto je proslulé svou lehkou tuhostí a je vyrobeno z vrstev másla a těsta, které se několikrát přeloží a rozválí, aby vzniklo mnoho tenkých vrstev. Při přípravě jablečného listového těsta se obvykle používá hotové nebo v obchodě zakoupené těsto.

1. Jak připravit jablečný závin a listové těsto?

Jablka se obvykle nakrájejí na malé kousky a smíchají se s cukrem, skořicí a dalším kořením, aby vznikla sladká a pikantní náplň. Směs se pak nanese na listové těsto a těsto se kolem náplně přeloží tak, aby vznikl obdélníkový tvar. Okraje těsta se obvykle přitisknou nebo srolují k sobě, aby se náplň uzavřela uvnitř.

Těsto se poté potře vejcem nebo mlékem a upeče v troubě dozlatova, přičemž náplň by měla tvořit malé bublinky. Jablečný závin z listového těsta má vločkovou, máslovou strukturu a sladkou, skořicí okořeněnou jablečnou náplň. Může se podávat teplý nebo studený a často se podává s kopečkem šlehačky nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Můžete si také připravit:

BAMCokolada.cz - Nejsladší internetový obchod s kvalitními výrobky na pečení. Výrobky BAM jsou určeny všem, kteří rádi tvoří z kvalitních surovin a s vytříbenými chutěmi, a to i ve své domácí kuchyni.

Složení:

  • 1 balíček listového těsta
  • 4 středně velká jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice nebo koření BAM na štrúdl a koláč
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 30 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • moučkový cukr na posypání (nepovinné)

Návod k použití:

1
Předehřejte troubu na 190 °C. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto na obdélník o rozměrech přibližně 12 x 14 cm. Okraje seřízněte, aby byly rovné a rovnoměrné. V míse smíchejte na kostičky nakrájená jablka, cukr, skořici, muškátový oříšek, sůl a strouhanku. Pokud se rozhodnete použít koření na záviny a koláče BAM, přidejte ho nyní. Dobře promíchejte, aby se všechna jablka pokryla kořením.
2
Jablečnou směs rovnoměrně rozetřete na listové těsto a nechte na okrajích asi centimetr místa. V malé misce rozšlehejte vejce s mlékem a připravte vaječnou polevu. Okraje listového těsta potřete vejcem.
3
Listové těsto na jednom konci pevně rozválejte do kruhu. Konce a okraje přitiskněte k sobě, aby se těsto uzavřelo. Jablečný závin položte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřete zbylou vaječnou pomazánkou. Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut nebo dokud listové těsto nezezlátne a jablečná náplň nevybublá.
4
Před krájením nechte jablečný závin 10 až 15 minut vychladnout. V případě potřeby posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplý.

Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Objednejte si ingredience s 10% slevou:

Sleva na produkty na předpis - 10%:
-14,78 CZK
Celková cena:
147,75 CZK132,98 CZK
-10%
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat
Mohlo by vás zajímat

Už jste objevili náš kanál BAM na You Tube?

Zprávy
Recepty
Zprávy
Zprávy
Recepty
Zprávy