Je čas na jablečné dezerty. K jablečným sušenkám, jablečnému koláči a dalším dezertům přibyl jablečný závin, nebo jak se doma říká jablečné princezny. Šíleně dobré! Křupavé a voňavé, vhodné pro všechna roční období. Pokud vás starý dobrý jablečný závin omrzel, je na čase vyzkoušet ho v jiné podobě. Princezny se skládají z křupavého listového těsta, kořeněné jablečné náplně a bohatého, hedvábného krému z bílé čokolády a skořice.
Pro většinu z nás jevýroba princezen a eklérů noční můrou, protože se často nepovedou hned na první pokus a pak to téměř vzdáme. Abychom mohli začít, držme se dvou nejdůležitějších pravidel: držme se přesně množství uvedeného v receptu a nikdy neotvírejme troubu během pečení příliš brzy. A pokud je děláte poprvé, neměli byste hned očekávat dokonalé výsledky. Vzhledem k tomu, že se trouby liší, může té vaší vyhovovat o něco vyšší nebo nižší teplota. Doporučuji vám vyzkoušet si péct po jedné princezně nebo ekléře, abyste zjistili, jaká teplota vám vyhovuje. V případě potřeby samozřejmě upravte dobu pečení.
Recept je součástí třetí knihy receptů BAM - Moderní dezerty. Podle tohoto receptu lze upéct deset princezen a je k němu zapotřebí forma: silikonová podložka s mikroperličkami.