Klasické tiramisu je dezert, v němž hraje hlavní roli káva. K ní se přidává kakaový prášek, dětské piškoty, sladká šlehačka a sýr mascarpone.
Tentokrát kávu a kakaový prášek nahradíme citronovým tvarohem a borůvkami a tiramisu budeme podávat s borůvkami a citrony. Citron a borůvky jsou dvě ingredience, které si možná hned nespojíte, ale až je ochutnáte v tomto receptu, budete litovat, že jste to neudělali dřív!
Jak na to, aby moje tiramisu bylo opravdu dobré?
Při namáčení použijte techniku "rychlého namáčení " . Stačí rychlé namočení na dně a nahoře. Pokud piškoty namočíte příliš, vrstvy se téměř jistě rozpadnou. Žloutky a cukr vyšlehejte ve vodní lázni. Dbejte však na to, aby se při šlehání žloutků a cukru mísa nedotýkala vody. Nepřemíchávejte: když vmícháváte smetanu do mascarpone, nepřemíchávejte smetanu příliš, jinak by mohla být zrnitá. Tiramisu dobře vydrží, takže ho můžete připravit den nebo dva předem.
Další tipy na přípravu tiramisu najdete zde.
Tento recept na tiramisu s borůvkami a citronem je vhodný i pro děti, protože neobsahuje kávu, která je jednou z hlavních ingrediencí klasického receptu na tiramisu.
Kromě tiramisu s borůvkami a citronem nebo místo něj můžete podávat také: