Objednejte si ingredience s 10% slevou:
Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Dezerty ve sklenici jsou v posledních letech stále oblíbenější, a to právem. Dezerty ve sklenicích jsou proslulé nejen snadnou přípravou, ale také tím, že se snadno přenášejí, jejich struktura se přizpůsobí jakémukoli tvaru sklenice a není třeba dodávat, že jsou báječné.
Díky svému vzhledu i snadné přípravě jsou vhodné jako dezert na piknik nebo jednoduše jako zpestření každodenních moučníků. Dezertní sklenice lze ozdobit stuhami, samolepkami nebo štítky, aby byly ještě osobnější a výjimečnější. Protože se dezerty ve sklenicích obvykle podávají v jednotlivých porcích, může mít každá sklenice svou vlastní chuť, speciální výzdobu a co je nejlepší - nebudete se muset prát o poslední kousek dezertu.
Kromě toho, co již bylo napsáno, je třeba upozornit na jednu důležitou věc - složení každé sklenice lze přizpůsobit dietním nebo jiným zdravotním omezením. Můžete si tak připravit veganský cheesecake s použitím veganské náhražky nebo bezlepkový jablečný chips s použitím bezlepkové granoly.
Dezerty ve sklenicích lze také připravit jako dezert s použitím zbytků piškotů nebo jiných druhů či vrstev dezertů.
Tiramisu je klasický italský dezert, který přímo volá po přípravě pro zvláštní příležitosti. Vrstvy tiramisu lze podávat i ve sklenici. Další zajímavý a zábavný fakt o tiramisu. Název "tiramisu" pochází z italského výrazu " tira mi su" , což znamená "pozvedni mě" nebo "rozvesel mě". Předpokládá se, že vznikl v italské oblasti Veneto v 60. letech 20. století, i když o jeho přesném původu se stále diskutuje.
Tiramisu je dezert, který se podává po celém světě a který najdete v mnoha italských restauracích a kavárnách. Tiramisu lze připravit také doma podle různých receptů a variant.
Čokoládová pěna je dezert připravený ze dvou hlavních ingrediencí: šlehačky a smetany. Obvykle se doplňuje dalšími přísadami, jako jsou vejce, cukr a máslo. Výsledkem bude lehká a nadýchaná konzistence podobná pěně nebo pudinku.
Čokoládová pěna se připravuje tak, že se čokoláda rozpustí a poté se spojí se šlehačkou nebo bílky, aby vznikla lehká a vzdušná směs. Směs se pak chladí, dokud neztuhne a nezíská strukturu podobnou pěně. Dezert se často podává vychlazený a zdobí se další šlehačkou nebo nasekanou čokoládou. Lze jej připravit podle různých receptů a variant:
Co mají společného čokolády Ferrero Rocher, Kinder Bueno a Snickers? Dají se z nich snadno připravit dezerty ve sklenici. Snadno se stanou vaším nejlepším přítelem, ať už slavíte den dětí, nebo podáváte dezert při rodinném obědě.