1
Předehřejte troubu na 170 °C. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na jemnou drť. Drobky sušenek dejte do velké mísy. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo, nalijte ho na sušenkové drobky a dobře promíchejte. Mělo by to připomínat mokrý písek.
2
Drobky sušenek nasypte na připravený plech a jemně je přitlačte ke dnu plechu, aby se vytvořila rovnoměrná vrstva. Drobky uhlaďte hřbetem lžíce. Do velké mísy přidejte smetanový sýr a minutu nebo dvě šlehejte, dokud směs nebude hladká a krémová. Přidejte cukr a vanilkovou pastu BAM a znovu vyšlehejte. Poté přidejte vejce, jedno po druhém, a šlehejte na nízkých otáčkách, dokud se nespojí. Přidejte zakysanou smetanu, kukuřičnou mouku a rozpuštěnou bílou čokoládu BAM a míchejte do hladka - snažte se však nemíchat příliš. Přidejte nerozpuštěnou bílou čokoládu.
3
Na piškotový korpus nalijte tvarohovou náplň a uhlaďte povrch. Cheesecake pečte v troubě asi 35-40 minut. Po upečení nechte cheesecake v troubě s pootevřenými dvířky alespoň jednu hodinu.
4
Tvarohový koláč dejte na 3-4 hodiny (klidně i přes noc ) vychladit do lednice. Při podávání posypte čerstvými jahodami a posypte moučkovým cukrem.