Objednejte si ingredience s 10% slevou:
Nejlepší výrobky na pečení BAM.

Tvarohový koláč je rychlý dezert, který však umožňuje velkou kreativitu při vytváření krémových náplní. Ujišťujeme vás, že receptů na cheesecake je přesně tolik, kolik je nápadů na různé náplně a kombinace chutí! Nabídka je tedy nekonečná, stačí jen několik základních ingrediencí a spousta kreativity.
Kdy byl vyroben první tvarohový koláč?
Věřili byste tomu, kdybychom vám řekli, že první cheesecake vynalezli staří Řekové před 4000 lety! Kousky čerstvého sýra smíchali s moukou a medem a vytvořili tvarohový koláč, který pak upekli na hliněné mřížce. Protože byl tvarohový koláč vynikajícím zdrojem energie, podával se v roce 776 př. n. l. závodníkům na prvních olympijských hrách.
Byl oblíbený nejen u vrcholových sportovců, ale také na svatbách, kde se nabízel jako svatební dezert! Proč je cheesecake tak oblíbený? V současné době je cheesecake hojně využíván po celém světě, a to jak prestižními cukráři, tak amatérskými cukráři. Jedním z důvodů široké obliby tohoto lehkého dezertu je jistě i to, že jeho příprava je v podstatě poměrně snadná, protože ne vždy je nutné pečení. Mnoho receptů na cheesecake lze realizovat i bez pečení.
Tvarohový dezert se zchladí v lednici a základ musí být dobře připraven: obvykle se skládá z kombinace másla a rozdrcených sušenek a směs se vtlačí na dno misky, aby vznikl sušenkový základ. Poté se začnou připravovat náplně, které v případě tvarohových dezertů tvoří v podstatě smetanový sýr, cukr a šlehačka. Ovocná nebo čokoládová poleva dodává další vrstvu bohatosti. Po rozetření směsi na sušenkový základ cheesecake zchladíme, dokud neztuhne.
Náplně a pomazánky pro nejlepší cheesecake
Na náplň můžete použít také směs BAM Cheesecake Filling Mix, která je ideální pro domácí přípravu cheesecake cukroví. Vytvoří nadýchaný tvarohový krém bez nutnosti pečení a jeho příprava je velmi snadná, stačí směs smíchat s vodou a šlehačkou. Tvarohová náplň se skvěle hodí k lískooříškové, pistáciové nebo jahodové pomazánce a lze ji doplnit čerstvým ovocem nebo kompotem.
Pokud více inklinujete k čokoládovým dezertům, můžete cheesecake naplnit také různými čokoládovými příchutěmi (viz recept na Cheesecake s bílou čokoládou nebo recept na Cheesecake s čokoládou). Do náplně přidejte rozpuštěnou bílou nebo mléčnou čokoládu a posypte čokoládovými kapkami.
Popusťte uzdu své fantazii
Cheesecake v mnoha podobách byl dnes k vidění také v pořadu Masterchef, kde soutěžící měli za úkol vytvořit propracované cheesecake dezerty. Nechte se inspirovat recepty MasterChefa a vytvořte si nové chutě ve své domácí kuchyni a buďte kreativní při tvorbě náplní!
Nápady na recepty na cheesecake
Přestože má tento dezert univerzální název, existuje na něj téměř neomezené množství receptů. Můžete kombinovat slané a sladké chutě, přidávat karamel, ovoce, ořechy nebo čokoládu a hrát si s různými příchutěmi podle libosti. Zde je několik "top" nápadů na recepty na cheesecake, které můžete vyzkoušet, i když nemáte celý den, protože vybrané recepty na cheesecake dezerty jsou rychlé a snadno připravitelné.
Oreo cheesecake
Jeden z nejoblíbenějších cheesecake dezertů, nepečený cheesecake s oreo sušenkami, je roztomilý dezert vhodný pro všechny milovníky čokolády, kteří milují lehkou, ale bohatou čokoládovou chuť! Na sušenkový základ použijte sušenky Oreo, ale pokud chcete, použijte je i do krému - náplň tak získá ještě více čokoládové chuti. lze jej připravit bez pečení, nebo sušenkový základ před plněním krémem zapéct v troubě asi deset minut při 180 °C. Z vlastní zkušenosti víme, že tento krok není nutný, protože sušenkový základ Oreo je i bez pečení pevný a tuhý. Jen ho nezapomeňte dobře zpevnit vidličkou o plech, než začnete plnit. Na krémovou náplň použijte smetanový sýr, který je třeba před použitím změkčit na pokojovou teplotu, aby byl tvarohový krém hladší, a nezapomeňte na moučkový cukr, který krému dodá nadýchanou strukturu. Vanilková pasta BAM ještě více propojí chutě. Neobsahuje alkohol a je vyrobena z výtažku z madagaskarské bourbonské vanilky, nabízí bohatou vanilkovou chuť a vanilková semínka, která nejen zvýrazňují chuť, ale také dodávají tvarohovému krému atraktivní vzhled. Výsledkem je nadýchaný, krémový cheesecake, který se rozplývá v ústech!
Cheesecake ve sklenici
Cheesecake ve sklenici je dezert ideální pro rodinné oslavy nebo setkání s přáteli. Rychle a snadno se připravuje a lze jej snadno připravit pro větší počet osob (jen se ujistěte, že vám nedojdou sklenice). Pečení dezertu Cheesecake in a Jar je naprosto jednoduché a trvá asi 30 minut. Stačí k tomu několik roztomilých malých skleniček a trocha práce v kuchyni. Chcete-li dosáhnout opravdu plné chuti, přidejte do receptu na cheesecake ve sklenici zakysanou smetanu. Potřebujete jen dvě polévkové lžíce, ale osvědčí se jako skvělý doplněk dezertu, protože zakysaná smetana pomáhá dodat náplni jemnou, krémovou strukturu.
Jahodový cheesecake
Kdo by neměl rád jahody? Jednou z nejžádanějších variant tvarohového dezertu je bezpochyby jahodový cheesecake. Na náplň používáme úžasnou jahodovou polevu, která obsahuje nejméně 70 % jahod. Poleva zvýrazní svěží jarní chuť čerstvých jahod a dezert ještě více odlehčí. Tento výrobek je bezlepkový, takže ho můžete použít i v případě, že máte nesnášenlivost lepku. Tento jednoduchý jahodový cheesecake můžete ještě vylepšit čerstvými jahodami, kterými můžete dort ozdobit.
Citronový cheesecake
Další recept, který rozzáří horké dny. Citrony jsou dokonalou protiváhou sladké chuti, protože jejich kyselost povznáší cheesecake na zcela novou úroveň svěžesti. Je obzvlášť příjemný v letních dnech, kdy nejvíce toužíme po osvěžení. Ani tento dezert se nemusí péct, důležité je podávat ho dobře vychlazený. Hosté si zamilují lehkost a svěžest, kterou přináší krémová chuť v kombinaci s citronem.
Malinový cheesecake
Tento recept na tvarohový koláč je ideální pro ty, kterým přijdou dezerty příliš sladké příliš rychle. Malinový cheesecake je krémový, ne příliš sladký a velmi lehký. Maliny vyrovnávají poměr sladkého a kyselého a dodávají mu tolik důležitou svěžest, kterou potřebuje každý dobrý jarní dezert. Pro ještě lepší výsledek moučník v lednici nepřikrývejte, protože nechcete, aby kondenzát změkčil piškotový základ. Tak získáme tu správnou křupavost a náš malinový cheesecake bude naprosto dokonalý!
Veganský cheesecake
Veganské dezerty jsou na vzestupu, a nejen vegani je mají rádi. Veganský cheesecake je také snadné připravit. Místo piškotů a mléčných výrobků použijte ořechy a kokosové mléko. Na sušenkový základ použijte libovolné ořechy, aby byl dostatečně pevný, a datle pro sladkou chuť. Na krém použijte celé kešu ořechy nebo kešu máslo a na střed použijte kokosovou smetanu ke šlehání nebo kokosové mléko z plechovky. Obojí zajistí lahodnou krémovou chuť. Náplň se zdobí čerstvým ovocem a pro krásnou dekoraci se posype kokosem nebo se doplní osvěžující mangovou polevou. Tento recept na veganský cheesecake je chytrou volbou pro velký počet hostů, kteří si nejsou jisti, zda jedí mléčné výrobky, protože je to nejjednodušší způsob, jak zajistit, aby si všichni pozvaní vychutnali božskou chuť cheesecake dezertu!
Japonský cheesecake
Japonský cheesecake je dokonalou kombinací smetanového sýra a vzdušného suflé. Recept na japonský cheesecake, který obsahuje pouhé tři ingredience na přípravu dezertu, se stal před několika lety virálním. Japonská youtuberka Ochikeron ohromila svým receptem na cheesecake, který svou strukturou připomíná křížence dortu a nadýchaného suflé. Skládá se z bílé čokolády, smetanového sýra a vajec. V japonském receptu na cheesecake se dozvíte, jak ho připravit krok za krokem.
Newyorský cheesecake
Newyorský cheesecake je jedním z nejoblíbenějších dezertů mezi Američany. Newyorský cheesecake je lahodná kalorická bomba plná chutí, jejíž obliba se napříč kontinentem rozrostla a stala se jednou z nejoblíbenějších verzí cheesecaku v Evropě i ve zbytku světa. Smetanový sýr smíchaný s vejci a zakysanou smetanou vytváří jemný, lahodný krém, který má velmi hladkou strukturu. Hotový dezert se pak podle chuti doplní čokoládovou nebo ovocnou polevou a podává se vychlazený.
Nápad na dětské tvarohové dorty
Skvělým nápadem pro dětské narozeniny je tvarohový dort Kinder Bueno, který je velmi jednoduchý na přípravu a chutná božsky. Do krému tvarohového dortu Kinder Bueno můžete přidat také lískooříškovou pomazánku BAM, která obsahuje tu správnou kombinaci třtinového cukru, smetanového mléka a lískových oříšků. Tato kombinace vytváří plnou a lahodnou lískooříškovou pomazánku, která vám po první lžičce připomene chuť slavných čokolád Kinder bueno. Děti si ji zamilují a rodiče také, protože dezert je hotový během chvilky a bez velkého balení!
Tvarohové kostky
Věděli jste, že můžete připravit různé varianty klasického cheesecaku? Jednoduché tvarohové kostky vám naservírují neodolatelnou krémovou chuť, kterou umocňuje svěží chuť jahod. Příprava je opravdu snadná a nejlepší je, že tento typ dezertu není třeba péct. Je ideální pro hravý dezert ''''na jedno zakousnutí'''', který můžete nabídnout na jarním pikniku, akci nebo oslavě. BAM Jahodová poleva je ovocný přípravek, který díky vysokému obsahu pravých jahod poskytuje lákavě aromatickou chuť.*Další tip: Jahodovou polevu můžete použít také jako polevu na palačinky, k oživení chuti obyčejného jogurtu nebo jako polevu po jiných krémových dezertech!
Tvarohový koláč jako univerzální dezert
Na závěr si prozradíme, kde je cheesecake v současnosti nejoblíbenější. Cheesecake je oblíbeným dezertem v Americe, v sousedním Rakousku a milují ho také Švédové, Němci, Španělé, Francouzi a Japonci.